Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J30a44n 27J91e75n47i69c

5. 1. 2016 14:04

Začalo to Maďarskem a teď je na řadě Polsko. Oběma moc fandím.

Škoda, že místo, abychom jako daňoví poplatníci chtěli po vládě ať dělá něco pro lidí co platí daně a tedy i vládu, tak kritizujeme Poláky a v době, kdy se celá Evropa zděsila uprchlíků a začíná zpřísňovat azylové zákony a drasticky snižovat dávky pro utečence, my tleskáme Dienstbierovi, jaký je humanista a vystavuje nás většímu nebezpečí, když zkracuje zákonné lhůty pro utečence, aby mohli žádat o azyl a aby se jejich žádosti urychlily...

Máme pocit, že máme právo, abychom kritizovali Polsko, Maďarsko... Ale proč? Protože chtějí pořádek a nebýt naivní jak ovce vůči Bruselu? Jsme v tomto nepoučitelní. Tak dlouho jsme se smáli Slovákům, až nám ukázali záda. Místo volání po zodpovědnosti naší vlády kritizujeme ty, kteří se chovají zodpovědně. Je to hloupé, ale je to jednodušší.

Zavedením cenzury a pozitivní diskriminace jsme nastavili obrovskou nerovnováhu. Každý nerovnovážný systém je nestabilní a dříve nebo později se hroutí ve snaze nalézt rovnováhu. Problém je v tom, čím více se bude nerovnovážný stav uměle udržovat, tím drastičtější bude návrat do rovnovážného stavu a to meziobdobí bude tím krutější. Již dnes jsem četl na diskuzi, že lidem by nevadil ani "pán s knírkem", kdyby už konečně nastolil pořádek a bezpečí... Jak myslíte, že tohle všechno dopadne?

Jinak děkuji Lucii Amálii za pěkný článek i to, jak si udržuje odstup od tématu. Má šanci být dobrou novinářkou. Jen nevím jestli v tomto státě. Zde se novináři nějak vytratili...

2 0
možnosti

Doufám, po shlédnutí včerejšího večerního rozhovoru v TV o "polské krizi", že to nebude jako u nás , kdy se v TV bojovalo za demokracii, tak , aby byla poražena. Vítězové tohoto boje tam vládnou do dnešní doby a ještě dohazují dobré kšefty kamarádům "odborníkům" na všechno. Sypou koncesionářské poplatky sobě milým, spřízněným kamarádům.

Kdy se nám podaří odstranit neúctu k demokracii a respektovat výsledky demokratických voleb ? To ČT neumí dodnes. Stále jsou proti komukoliv demokraticky zvolenému. Za komančů je řídili z komunistických center v Moskvě a dnes rádi s ohnutými hřbety papouškují to so diktuje Brusel.

Dříve nad tím bděly různé komise ÚVKSČ a nyní nevládní organizace placené státem které sdružují "sluníčkáře".

Věřím, že vývoj půjde podobně jako při volbě presidenta. Vždy měli nějakého favorita o kterém si mysleli, že musí být jimi zpracovaným voličem zvolen a předkládali jeden "výzkum veřejného mínění" za druhým, že to tak bude. Ukázalo se však, že volič - občan má vlastní čuch a nepotřebuje rady t. zv. "více chytrých" co dovedou zdůvodnit všechno stále metodou "dialektického a historického materialismu".

Musíme se smířit s tím, že hmotné bytí občana se k lepšímu vyvíjí rychleji jak demokraticky uvažující člověk. Vždy vzpomínám na slova demokrata TGM, který odhadl, že přerod trvá asi 50 let. "Tož demokracii máme, ale musíme ještě mít demokraty". Pozor. Volič je stále více samostatně myslící a to ani ti pravdoláskové nezvrátí. Snad to tak bude i v Polsku. Vždy se báli trochu méně jako my. /viz zemědělství"

1 0
možnosti

nerozumim?

"Kdy se nám podaří odstranit neúctu k demokracii a respektovat výsledky demokratických voleb ? To ČT neumí dodnes. Stále jsou proti komukoliv demokraticky zvolenému."

Verejnopravni televize nekomu patri? nejake politicke strane? Samozrejme, ze je proti.

2 0
možnosti
Foto

Takový pořádný průvan bychom potřebovali udělat u nás a zbavit Českou televizi onoho humanitního evropského konceptu, aby konečně přestala lhát a manipulovat. Evropská unie ale udělá bububu a když nebudete sekat dobrotu a vysílat jak chceme my, sebereme vám poplatky. A tak je to pořád dokola. Tak snad se někdy dočkáme i u nás..[>-]

-------------------------------------------------

#nepřijímám !!! [>-]

a jsem členem Bloku proti islámu, ale to už asi víte.

8 0
možnosti

Nevím jak v Polsku, ale takovou personální čistku ve všech klíčových institucích jako proběhla v Polsku jsme tady nikdy neměli. Snaha ovládnout kromě klíčových úřadů, státních podniků a zpravodajských služeb také ústavní soud a veřejnoprávní média působí jako "orbánizace" neboli řízený ústup od liberální demokracie. Jinak vynikající článek. R^

1 0
možnosti

Co muzete ocekavat od komunistickeho Donalda Ducka? Nekteri volici jsou nepoucitelni.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS