Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už se Zemanovi nedivím, že to nazval novodobým lebensbornem.

0 0
možnosti

6-leté dítě bylo psycholožkou v několikahodinovém výsechu manipulováno, aby udalo zneužívání: "Musíš to říct! Dokud to neřekneš, neskončíme!"

http://www.barnefjern.org/her-blir-jenta-6-manipulert-av-en-psykolog/

Psycholožka měla výsledky. Dostala královské vyznamenání a odměnu.

Varování před Barnevernetem: http://www.barnefjern.org/advarer-foreldre-mot-barnevernet/

Právník Barnevernetu Venil Thiis svou roli právníka v otázkách sociální péče o dítě líčí paralelou s vězeňskými dozorci v koncentračních táborech, kteří bránili svou roli tím, že pašovali vězňům jídlo a pomáhali jim i jinak: "Ale bez ohledu na to, udržuji systém. Dělám co můžu pro svého klienta v systému, který nefunguje. Ale jako právník v otázkách sociální dítě jsem často vázání na funkci, kterou zastávám což může také být viděno tak, že pomám legitimizovat zneužívání dětí a rodiny. Je mi z toho fyzicky špatně, "řekl Thiis.

1 0
možnosti

Tento bývalý právník Barnevernetu: http://www.barnefjern.org/en-advokats-erfaringer-med-barnevernet/ píše, že stav sociálních služeb je takový, že v případě sociálních těžkostí je lepší řešit svou situaci prostitucí, než se obrátit na Barnevernet.

0 0
možnosti

Pardon, není to bývalý právník Barnevernetu, ale bývalý policajt a nyní advokát.

0 0
možnosti

Skvěle sepsáno, mám jenom jeden dotaz. Ty děti jim vzali před 4 lety, proč se o tom mluví až teď? Proč nespustila alarm dřív v Česku? Jsou to všichni čeští občané...

0 0
možnosti

Veľká vďaka za zhrnutie. Tie informácie sú síce pre tých, čo sa o to trochu zaujímajú, známe, ale takto koncentrované podávajú výstižný obraz o totalite nórskej spoločnosti. Ten úrad totiž nemožno oddeliť od Nórov a ich kultúry, je ich súčasťou a vznikla u nich.

Ja len dúfam, že chytré české hlavičky dokážu to, čo zatiaľ nedokázal žiadny štát - poriadne Nórom a ich zvrátenej kultúre "zatopit"...

1 0
možnosti

Plus s jednou výhradou: Nedělejte si iluze, že u nás by to nebylo možné. Z důsledků jedné totality jsme se ještě nevyhrabali a věřím tomu, že i u nás je spousta lidí, kteří pasou po státních dotací a nemají žádný stud ani morálku. A Skandinávie je pro ně vzorem hodným následování, jsou přece tak pokrokoví ... skafra, cosi mi to připomíná ...

0 0
možnosti

Tak hned v te prvni otazce/odpovedi se nerika pravda.

Pani Michalakova na chatu tusim tn.cz uvedla, ze doma mluvili cesky A NORSKY.

Kazdy, kdo se osobne setkava s dvojjazycnou vychovou vi, ze motani jazyku je nevhodne, zejmena pokud chci cestinu ( nebo zkratka ten mensinovy jazyk udrzet a pestovat )

To, je ale pochopitelne rozhodnuti rodiny, ale neni mozne si myslet, ze deti mely norstinu jako okrajovou rec. Norstina tedy byla pouzivana, je to jazyk vetsinove spolecnosti. Opravdu si myslite, ze pro ty deti norstina nebyla jazykem prvnim ?

0 0
možnosti

Já myslím, že všichni pochopili, že jaksi chlapci nemohli žít v Norsku bez znalosti norštiny :-)

4 0
možnosti
Foto

H51o83n79z56a 51M14a73r67e73k

31. 1. 2015 20:08

Tominová samozřejmě pravdu mít nemůže, to je naprosto jasné. ;-D

1 1
možnosti

Marksová má máslo na hlavě z jiné kauzy - Místní sociální služby. Ta je hlavně odbornice na vysávání státních dotací na nesmysly, s mnoha lidmi z Barnevernetu jedna krevní skupina.

1 1
možnosti

Dekuji, Lucko. Uz pred tydny jsem psala jak na Amnesty International do Londyna tak i na Norske velvyslankyni v Praze. Odpoved veskera zadna. Co jeste mohu delat?;-€

4 0
možnosti

Lucie, skvelé a velmi potrebne, vdaka

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS