Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J33a40n 44J69e22n56i43c

11. 8. 2014 11:03

Vzhledem k věku autorky se mi článek líbí. Je fajn, že mladí lidé vidí problémy v rodinné výchově, že přemýšlejí o tom, jak je nutné dbát o sebe a tím i budoucí generaci (tedy pokud chtějí mít v budoucnu děti)... Možná se tak dočkáme překvapení a ve školách budou opět děti, které budou mít respekt ke kantorům a pokoru k učení (vědění) ;-)

Jako milovníka vepřového mne mrzí poznámka o červeném mase. Je to věc názoru. Možná ryby a další "sea foods" ano, tedy podle toho kde jsou loveny, ale kuřata, co mají za 30 dní porážkovou hmotnost, to nejím desítky let. No a snažím se to omezovat i u dětí...

0 0
možnosti
Foto

Zákaz kouření v restauracích, je dobrý pouze k tomu, aby se někteří zviditelnili; a také k tomu, aby rozdělil občanskou společnost, která řeší kraviny a nemá tak čas, všímat si skutečných problémů:

http://abelovsky.blog.idnes.cz/c/418611/Fasismus-antikuraku.html ;-)R^

1 0
možnosti
Foto

plácat o malichernostech jeden přes druhého, to celkem odpovídá situaci na blogu Idnes:-)přeju hezký, nezahulený večer.;-)

0 0
možnosti

P84a29v35e20l 79L65o22u81d55a

27. 7. 2014 11:02

Pokud by politici chtěli, aby kuřáků výrazně ubylo, tak by museli razantně (ne o 5-7 kč ročně) zdražit cigarety. Pokud by došlo k zdražení krabičky cigaret o například 100 kč, ubylo by kuřáků zejména u mladé generace (děti 14 - 17 let), protože by si prostě cigarety nemohli dovolit. Jenomže to by stát přišel o výrazný příjem do státního rozpočtu ze spotřební daně z tabáku a na to nikdo z politiků nemá odvahu...To je jednodušší přijít s populistickým návrhem na zákaz kouření v restauracích.

4 5
možnosti
Foto

S tímhle tvrzením nelze souhlasit. Pouze by se posílil černý trh. Už dnes není problém sehnat např. Bulharské cigarety, kvalitativně odpovídající českým, za nějakých 35-45Kč.

5 0
možnosti
Foto

Cituji: "Stát tu není od toho, aby chránil zdraví občanů."

Ráda bych věděla, jak by podle autorky měl člověk dbající o své zdraví postupovat v situacích, kdy na nápravu jednoduše nedosáhne, kdy není a  ani nemůže být v jeho kompetenci zasáhnout ve prospěch zdraví.

1 1
možnosti

Může přestat dýchat.

0 0
možnosti

Tak kouření v hospodě bysme měli vyřešené.

-

A teď bych prosil zakázat v kostelech kadidlo - děsně rád se tam v létě chodím ochladit a ten strašnej smrad mi horzně vadí. Přece mě tím nebudou omezovat!

4 5
možnosti
Foto

H96o96n63z72a 92M44a29r94e23k

26. 7. 2014 11:09

Kadidlo je vonná pryskyřice, její složení nepoškozuje organizmus, neobsahuje látky jako dehet, nikotin či oxid uhelnatý. Srovnáváte nesrovnatelné.

2 1
možnosti
Foto

Kouření je fuj Rv

1 1
možnosti
Foto

Auta zrovna tak, alkohol též, Mekáč taky. Většina toho, co sníte je fuj. A co?

6 1
možnosti

Kolem 80% lidí podporuje zákaz kouření: http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/1066616

Moct o tom rozhodnout referendem, už se v restauracích nekouří. A vzhledem k tomu, že jsme v EU poslední země na žebříčku (ne)omezování kuřáků, tak je zřejmě jen otázkou času, kdy k zákazu dojde. Jak tu psal někdo přede mnou, tak lidi si zvyknou, po 10 letech už pak hodně lidem přijde absurdní, že by to mělo být jinak.

Moc se mi líbila věta v článku v jednom starším Respektu: "Jsme příliš malá země na příliš velký závod Philip Morris".

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu v tom, že lidi si zvyknou. Zvyknou si totiž na cokoliv. Polemizoval bych s tím zda je to dobře si zvykat na ostnatý drát v myslích.

0 0
možnosti

Diskuze se dlouhá, ale taky se připojím. Restaurace rozdělená na nekuřáckou a kuřáckou část je bohužel většinou něco podobného, jako bazén rozdělený páskou na čůrací a nečůrací část :( Takže těch zmiňovaných 60% nečůracích bazénů (vlastně nekuřácných restaurací) je jen iluze. Komu kouření nevadí, rozdíl nepozná, ale mně dokáže večer otrávit jeden kuřák 5 metrů daleko :(

Dál se argumentuje možností výběru. To je jistě pravda ve větších městech. Na vesnici je to často tak, že může kuřák sedět doma nebo jít do hospody. Nekuřák může sedět doma. Proč má mít kuřák větší svobodu výběru?

Schválně si to zkusme připodobnit třeba k letadlům, kde se taky dřív kouřilo. Nechme na leteckých společnostech, jak se rozhodnou a dejme tomu, že bude létat většina kuřáckých letadel. Některá budou mít nekuřácký prostor oddělený asi jako v těch restauracích. Že zrovna do cíle vaší dovolené nelétá nekuřácké letadlo? Ale vždyť máte svobodu, tak jeďte autem! :)

Nechci nikoho přesvědčovat o své pravdě, chápu, že jiní lidí mají jiný názor. Jen jsem chtěl napsat ten můj.

5 2
možnosti

na vesnici vám tu hospodu zavřou, a budete pro změnu sedět doma. :-)

5 0
možnosti

Je to dost neuvěřitelné, číst některé názory zde prezentované. Kuřák jasně otravuje své okolí svým cigaretovým smradem minimálně, nekuřák nekouří, tedy neotravuje a nenutí sobecky své okolí dýchat ty své pachy jen proto, že on zrovna potřebuje ten svůj smrad tady a teď. Ať si kuřáci zalezou někde do izolovaného prostoru (po jednom nebo všichni, je to jedno) a tam neotravují svým zápachem okolí. Restaurace je vždy prostor pro konzumování něčeho a hlavně pro všechny, tzn. kuřáky i nekuřáky, proto bude lepší v restauracích prostě nekouřit, ne??? ;-)

4 1
možnosti

A co auta, autobus (dopravní prostředky), fabriky apd. to vás neotravuje? Mě to otravuje mnohonásobně víc a nemůžu se tomu vyhnout jako začmouzený hospodě.:-/

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS