Diskuse

Třetí otázka.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Moc pěkné, Lucie!!

Jinak ke slovenskému referendu, tohle jste viděla?

http://kormidlo.sk/kazen-mariana-kuffu-o-referende-v-presove-video/#.VNZGDeaG-fV

Je to bezvadný, doporučuju všem!!

0 0
možnosti
JJ

J66a34n 31J85e32n39i64c

11. 2. 2015 0:39

Lucie či Amálie, zrajete a to je fajn. Sice jsem byl z Vašeho povídání zmaten, ale je to od srdíčka a to je důležité. Některé články rád čtu, protože se poučím, některé, protože u  nich přemýšlím a tak nějak mi nevadí, že nesouhlasím se vším. Také jsem byl mladý a také měl své názory a myslel si, že jsou lepší než ty od rodičů. A dnes rodiče obdivuji a vážně nechápu, jak nás děti dokázali ochránit před nesmysly, které učili komanči a my měli nádherné a šťastné dětství. A vážně to vůbec nebylo o penězích nebo dostatku... Spíše naopak, ale to jsme si uvědomili až mnohem později...

Přeji Vám, abyste rostla každým blogem a nacházela další a další poznání. Někdo potřebuje k tomu aby se vyjádřil celou knihu a někomu stačí jedna stránka...

0 0
možnosti
DS

Luci, jste šikulka, Vaše blogy jsou mi inspirací a zároveň mít klobouk, smeknu, jak to máte srovnané. Karmu R^jste ode mne dostala už v neděli, jen jsem se moc rozepsala a pak odpověď smazala.:-(.

Když já myslím, že mícháte hrušky (sexuální výchovu a přípravu do té horší části žití) s jablkama (mravní výchovu).

Sexuální výchovy se spousta rodičů zhostit nedokáže či nechce a navíc si myslím, že tyto ošemetnosti většina křehkých dětských dušiček pobere lépe ze školních lavic než od rodičů (přeci jen většina dětí žije s pocitem, že sex jejich rodiče provozovali naposledy při jejich početí;-)).

Na druhou stranu mravní výchovu by měli zajišťovat rodiče, kostel, společnost. A spoléhat se na to, že alespoň některá složka v životě konkrétního pubescenta funguje, to mi přijde spolehlivější, aby alespoň její náznaky byly ve školních osnovách.

(ach jo, stejně jsem se moc rozepsala8-o)

0 0
možnosti
PK

Souhlasím s článkem, ale...

Kdo brání rodičům předat dětem své pohledy na svět? Vždyť dítě vychovávají od malička, vštěpují mu svůj světonázor, formují ho. Mají přece možnost dítě vést a až nastane hodina H sexuální výchovy, nemůže přece dítě náhle zkazit. Dokonce je možné, že se žáček přihlásí a zeptá se "a pane učiteli, co věrnost?" Přece nikdo zavedením sexuální výchovy nezakazuje rodičům i na toto děti připravovat.

1 0
možnosti
ZK

Hm, s ohledem na Váš věk mě až zaráží, jak neobyčejně dobře to máte v hlavě srovnáno. R^

3 0
možnosti
Foto

P15e76t41r 72I81l96l

8. 2. 2015 22:04

V tomto ohledu strašně záleží na tom, CO se pod tím názvem "sexuální výchova" bude schovávat. To, co zmiňujete v článku vy (tj. jak vznikají děti atd.) jsme na gymplu měli v rámci biologie a nějaký speciální předmět na to nebyl potřeba. Tuším, že jsme v rámci jedné hodiny probírali i některé sexuálně přenosné choroby, ale zase čistě z biologickýho hlediska, což je podle mě v pořádku a nemám s tím problém, ale tady by to mělo skončit. Ať už jsou ty zprávy ze západních zemí pravdivé nebo ne, rozhodně si nepřeju, aby se děti ve škole učili, jak správně masturbovat a provádět orální sex nebo aby jim někdo hustil do hlavy informace o homosexualitě nebo sadomasochismu ještě předtím, než zažijou svojí první pusu.

2 0
možnosti
Foto

Dobré zamyšlení! Díky za něj Lucko a karma!

3 0
možnosti
Foto

Odříkaného chleba největší krajíc. Myslím si, že současná přemíra starostí o sexuální vzdělání má jeden nezvratný výsledek, že mladí lidé přestávají mít o sex zájem, to jest o sex, který jest vyvrcholením láskyplného vztahu. Neboť kybernetický věk postupně vymazává tento základní lidský cit - lásku, z repertoáru výbavy mladých lidí. Má na to vliv i současná kultura, ve které se lidský cit v podstatě odsuzuje jako kýč.

3 0
možnosti
JJ

J85a90n 24J50e36n46i79c

11. 2. 2015 0:44

Už toho mám taky dost za sebou, ale takto skeptický nejsem. Spousta mladých lidí je citlivá a schopná lásky. Jen jim často nerozumíme a snažíme se je vtěsnat do našich norem. Jenže zrovna oni jsou naší velkou šanci, že začnou žít bez nenávisti, která nás trápila vlivem komunistické demagogie a stavěla do nesmířitelného třídního boje... Snad to mladí zvládnou a až naše generace vymře, bude se jim žít lépe...

0 0
možnosti
Foto

Ač Vašim článkům ne vždy fandím a mám často dost odlišné názory, troufám si subjektivně tvrdit, že tento je velmi zdařilý a pravdivý. Je velmi pěkně a decentně napsán, navíc onu filozofii máme stejnou. Jakožto učitel často vidím, co mladí dělají, je to přesně tak jak uvádíte. Kdybch to řekl po svém, hnus na entou. 

Jistě si pamatujete, že jsem Vám zkritizoval podobný článek o škole, ono je to složité, ale často to tak je. Ne vždy, ale často ano. Člověk si pak víc váží hodných a slušných žáků, kteří mají morální hodnoty nastaveny malinko jinak...

Přijměte tímto ode mne karmu.

2 0
možnosti
LK

Díky, toho si vážím.

0 0
možnosti
Foto

Vrcholnym cilem leveho postoje, kteremu se dnes v U.S. rika liberalismus, je ustanoveni "vudci role" lumpeninteligence v rizeni statu. Spojeno se schopnosti diktovat menecennym a neosvicenym jak zit (a jak podporovat "vudci roli" lumpeninteligence ve spolecnosti). Ne tolerovat, nedej Bohu respektovat, odlisnost nazoru. Ja rekl jednou Bill Buckley: "Liberalove predstiraji ze chteji jine nazory vyslyset... ale pak jsou sokovani a podrazdeni kdyz se dozvi ze jine nazory existuji.." (volnym prekladem)

3 0
možnosti