Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milá Lucko Amálko, jsem celkem na vaší straně (už více článků). Jen, sakryš, když tu Bornovou uvádíte na konci svého článku, tak ji pak lidé čtou a ona předbíhá můj skvělý prognostický článek o televizním seriálu v žebříčku týdenní čtenosti :-( (hehe)

Zajímavá je i hlubší souvislost: Jak rádi mnozí lidé čtou a jak mocně karmují články vyloženě jednostranně nadávající a spílající někomu nebo něčemu...  Masa se cítí tak nějak líp, tak nějak méně hloupá, když něco negativně hodnotí, když si tak nějak hospodsky pospolu zanadává ve smyslu "ti druzí jsou hnusní, my to víme, my jsme ti chytřejší". Přičemž - co je na světě černobílého, že?

Já se držím a mohutně propaguji staletími ověřené heslo "Hlupák tvrdí, moudrý pochybuje, arcihlupák suverénně negativně hodnotí". A jak hodně to heslo hlupáky vytáčí, ha! Stejně jako totalitní maocipány šíleně rozčiloval Voltaire se svým "nesouhlasím s vámi, ale dosmrti budu hájit vaše právo říkat to". :-)

2 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, že jsem Vás zprvu podezíral, že je to jen nějaká Vaše mystifikace. Nějak jsem nevěřil, že Vámi vyvracené nesmysly opravdu někdo může tvrdit (přinejmenším ne někdo gramotný). A nebýt odkazu na konci, nevěřil bych snad doposud.

Stále si však říkám, jestli nejste vůči paní Bornové trochu krutá. Třeba je to všechno jinak; kdo ví, jestli ten její text nebyla nějaká podivná recese, případně nedopatření či provokace... A jestli ne, pak se obávám, že paní Bornová by musela být hodně nešťastným člověkem, a zasluhovala by spíš politování a nabídku pomoci.

5 1
možnosti
Foto

H23o42n72z84a 36M64a46r78e74k

23. 12. 2013 20:16

Já bych plo tom revolveru tak rád sáhnul kdybych ho měl..

0 0
možnosti
Foto

Blogerka Hana Bornová napsala pravdivý a dobře vyargumentovaný článek, který samozřejmě hnul žlučí katolickým fanatikům.

Takže jim doporučuji radu autorky a mohou jít zvracet společně třeba na svoje církevní preláty.

2 8
možnosti
Foto

H88o59n10z28a 40M25a68r32e89k

23. 12. 2013 20:20

Pánbíčkáři už jiní nebudou. Krásný příklad byl ten, jak sestřičky boromejky podivně získali majetek a hned ho prodali. Vinikající reprezentace ;-)

2 5
možnosti

Můj žaludek to vydržel taktak....... Avšak popravdě řečeno musel jsem si dát panáka na uklidnění. Ale vážně. Bylo mi z toho především smutno. Smutno z toho, že existují takoví lidé, kteří dokáží být tak nenávistní.....

4 0
možnosti

Článek slečny Bornové je opravdu agresivní, navíc se v něm projevuje spousta rozporů a hluboká neznalost. Pro všechny křesťany by však její článek měl být tématem pro zamyšlení – proč taková nenávist? Proč autorka ve víře nenalézá nic pozitivního? Proč jí církev, křesťanství i Ježíš splývá v pojem zločin?

Cituji z nynějšího článku Lucie: "Církev římskokatolickou oproti představám slečen Bornových netvoří papež, kardinálové, biskupové, kněží a řeholnice, ale všichni věřící, laici…".

Takový "argument" těžko může někoho, kdo stojí mimo víru, přesvědčit. To skoro vypadá, že katolická církev není ani papež, ani kardinálové ani biskupové… Jenže to není pravda. Šéfem každého katolíka je papež s titulem Svatý Otec. To není ani podle Mojžíše ani podle Ježíše. Jestliže Ježíš říká, aby si nikdo nenechával říkat "otče", jak lze tedy chápat papežův titul? Jestliže katolická církev není schopna Ježíše uposlechnout ani v otázce titulů, jak je to potom se složitějšími tématy života a víry?

V Bibli jsou tato slova: "Svazují těžká břemena a nakládají je lidem na ramena, ale sami se jich nechtějí dotknout ani prstem. Všechny své skutky konají tak, aby je lidé viděli: rozšiřují si modlitební řemínky a prodlužují třásně, mají rádi přední místa na hostinách a přední sedadla v synagógách, líbí se jim, když je lidé na ulicích zdraví a říkají jim ‚Mistře‘.

Nic se Vám při těch slovech nevybaví?

Zatímco slečna Bornová si neuvědomuje, že Jan Hus byl hluboce věřícím mužem, Vy z něj zase děláte radikálního katolického kněze, tlusťocha, který se rád napil a užíval si funkce. Nevědomky ho tak vystihujete stejnými slovy, jako to dělali ti, co kritizovali Krista: "Přišel Syn člověka, jí a pije, a říkají: "Hle, člověk žrout a pijan vína, přítel celníků a hříšníků!"" Touto svou obhajobou katolické církve nepřesvědčíte ty, kteří stojí mimo víru. Není nutné dělat z katolíků nějaké draky, ale stejně tak nemá smysl bagatelizovat nezměrné hříchy, které jsou s katolickou církví spojeny.

5 1
možnosti
Foto

Hana i Ty jste pouze obě strany jedné mince :)

3 5
možnosti

Ona ta skutecna vnitrni i prakticka vnejsi podoba viry ma na nasi planete Zemi spoustu podob. A vsichni maji prave ta sva bozstva. Zvlastni.

Vira je jedna vec, cirkev treba prave ta katolicka je vec druha a obe jsou si casto velice vzdaleny. Cirkev a viru bych pro jistotu nespojoval.

2 1
možnosti

„Cirkev a viru bych pro jistotu nespojoval“ — Církev je společenství věřících, z čehož plyne, že to sice není totéž (stejně jako třeba cestování a autobus není totéž), ale není možné je nespojovat – ani pro jistotu.

1 1
možnosti

Madame  Bornová je nemocná. Je potřeba to brát křesťansky. Blahoslavení chudí duchem.........  ostatně církev i tyto zbloudilé ovečky, až se dostanou na dno, je ochotna opečovat... Pro dnešní postmoderní společnost je to jistě nepochopitelné,  jak mnoho jiného. Pokud člověk dneska vidí a vnímá jenom já, já, já.... těžko může pochopit něco širšího.

Bornová jistě neřeší problém náboženství nebo církve, tím méně víry nebo historie, řeší svoje temna a jiné problémy...

8 5
možnosti
Foto

Máte pravdu, Většina těch církevníků JSOU blahoslavení, chudí duchem.

Díky Bohu za každého takového, který VÍ co je to víra a neplete si to s dogmaty a poučkami.

2 2
možnosti

Děkuju za úsměv, který váš článek vykouzlil na mé tváři. :-)

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS